Kumihimo

Kumihimo
Kumihimo Kumihimo Kumihimo
Model: Kumihimo Startpakket
Spaarpunten: 0
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 11,50€
Aantal:  Bestellen
   - of toevoegen aan -   

Kumihimo is een eeuwen oude vlecht en knooptechniek uit Japan. Hoewel het vroeger een praktische doel kende werd het toen al een vorm van kunstuiting. Met name de rijkeren lieten zich graag zien met diverse Kumihimo versierselen en dagelijkse toepassingen. Naast het te gebruiken als een koord of lint om de kleding dicht te maken vertoonde het ook een bepaalde rang. De Samoerai gebruikten het niet alleen als versiersel maar ook als een bescherming tijdens gevechten door de bijzondere manier van vlechten, het werd een vorm van bescherming tijdens een gevecht.

Tegenwoordig gebruiken we het voor vredelievender doeleinden en maken er de prachtigste sieraden en gebruiksvoorwerpen van. Ringen, banden, armbanden, sleutelhangers etc. is er mee te maken.

Met het startpakket kunt u al vast kennis maken met de basis techniek, het garen wat erbij zit laat zich makkelijk vervangen door welk ander garen dan ook zoals borduurzijde etc.

De bijgeleverde beschrijving maakt het voor iedereen mogelijk hiermee te beginnen. De sjablonen maken het een kinderspel met volwassen mogelijkheden.

Powered By OpenCart
Handwerkzaak.com © 2018